Leuke verhalen 

Vakantie Londen,
Bouwe van Norden/Astrid Wevers

AFLEVERING 1 ZOMERSERIE, DAGBLAD VAN HET NOORDEN, 2005
ZOMERS VAN WELEER, KONINGIN VAN PIETERBUREN 

Astrid Wevers
Leeftijd: 48
Woonplaats: Pieterburen

In het dagelijks leven druk met: Bed and Breakfast "De Koningin van Pieterburen" en optredens met de komische trio’s De Heidedoosjes en Dom & Blond.

Londen: ’Another chair please for the fat lady!

Zomer! Vakantie! Sommige vakantieherinneringen worden met het verstrijken van de jaren steeds mooier. Dagblad van het Noorden gaat deze zomer op zoek naar de mooiste vakantieverhalen van meer en minder prominente Groningers.

”Vakantie Londen, 1993. Van mijn ouders mocht ik vroeger geen lang haar, want dat stond alleen leuk als je krullen had en ik had steil haar. Pas nadat ik op mijn dertiende eigengereid met veel heibel een pony liet knippen, heb ik lang haar. Rond mijn 28ste ging ik nog een stapje  verder en liet ik mijn lange haar blonderen. Niet gewoon blond, nee spierwit. Niemand  herkende mij eerst, maar na een tijdje werd het mijn handelsmerk. Zeker vijftien jaar achter elkaar liet ik mijn haar zo blonderen.”

”Totdat ik een ’ongelukje’ kreeg bij de kapper, dat zo ernstig was dat ik een heel dure pruik moest kopen. Mijn lange haar was ik kwijt en mijn eigen haarkleur werd weer zichtbaar, want blonderen was er even niet bij. Het was vlak voor mijn vakantie, mijn allereerste vliegreis naar Londen. Dat werd een onvergetelijk tripje.”

”De pruik was niet op tijd klaar, daar begon het mee. Dus met afgeknapt haar, alleen bovenop mijn hoofd stonden nog wat punkvlokjes, ging ik op reis samen met Wim (arme vriend…). Ik baalde als een stekker en alles ging mis. Wij gingen zeven dagen en zeker vijf er van was ik chagrijnig (zie de vlak na het opstaan stiekem door Wim genomen foto, ha ha ha).”

”De tweede dag gingen wij naar een theehuis. Ik zag er al niet uit en toen ik in een stoel wilde plaatsnemen, kwam ik ook nog eens klem te zitten. Ik vroeg een andere stoel. De Engelse serveerster regelde dat niet subtiel.  Ze schreeuwde door de hele zaak 
’ANOTHER CHAIR PLEASE FOR THE FAT LADY!’ Alsof dat nog niet genoeg was, had ik de volgende dag een ongelukje. Na een echt Engels ontbijt met veel spek  (hééérlijk…) wilden wij de kroonjuwelen bekijken. Wij namen de metro, zo’n prachtige met van die stoffen stoeltjes. Wim en ik zaten naast elkaar en ik voelde opeens een soort ’aandrangetje’. Je kent het wel, zo eentje van effe en dan voel je je weer opgelucht.”

Niemand merkt er wat van, tenminste dat denk je dan. Wim zei nog zacht: ’Niet doen! ’ Tja, ik deed het wél. En poepte dus in m’n broek op het mooie bankje. Stinken! De hele metro rook er naar. Toen wij opstonden, zat op de bekleding een grote bruine vlek, maar wij wisten natuurlijk van niks. Ik had een lange jas aan, dus je zag niet meteen dat mij een ongelukje was overkomen. Maar je rook het des te meer. Wij gingen meteen met de metro terug naar het hotel. In de lift stond daar een nette Engelsman naast ons. Snuffelend keek hij om zich heen, ha ha ha. Hij inspecteerde zelfs zijn schoenzolen.”

”Wim vergeet deze vakantie niet gauw. Wat hebben wij ons geschaamd…. Gelukkig hebben wij in Londen nog wel leuke dingen gekocht. Vlak na dit uitstapje ging ik met een schoolklas naar Polen: met mijn nieuwe haarstuk. Ik heb het de hele week opgehouden, omdat ik bang was dat ik zelf nooit meer goed op mijn hoofd vast zou krijgen. Nu gebruik ik deze dure pruik bij mijn Theaterburo Geen Flauw Idee. Ik draag hem als ik met trio De Heidedoosjes Soley soley zing. Groeten van Astrid, jullie Koninginnetje uit Pieterburen, luf joe…”

Gouden vakantietip:

Astrid Wevers heeft niet één, maar twee vakantieaanraders voor de lezers. Rustzoekers kunnen volgens haar volop genieten in Tortezais Allier, vlakbij Clermont-Ferrand. Haar favoriet is daar het huisje Les Chailloux van Marion Byrne. Wie wat meer leven leven in de brouwerij wil, raadt zij aan af te reizen naar Collioure, een kunstenaarsdorpje aan de oostkust van Zuid-Frankrijk, tegen de Pyreneeën aan. Astrid zou daar zelf wel willen wonen en net als alle andere artiesten in het plaatsje gaan schilderen....

 

 

 

Miniserie 2004, Gerard Gerritsen/Astrid Wevers
Vakantie in Londen, Bouwe van Norden/Astrid Wevers
Pieterburen(water)overlast 2005, Gerard Gerritsen

Freya van Reykjavik II, onze 2e IJslandse hond, Astrid Wevers
Freya van Reykjavik II, onze 2e IJslandse hond, Astrid Wevers, deel 2
Freya van Reykjavik II, onze 2e IJslandse hond, Astrid Wevers, deel 3

terug naar de hoofdpagina