Paleistoer    Workshops    Prijzen    Reakties    Info    Links    Pieterburen

  Leuke verhalen 

Freya van Reykjavik II en Miss Bera onze  IJslandse honden
 


deel 6

2013!  vijf jaar later!  Het wordt nu wel echt tijd!


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 juli 2013
IInmiddels is een grote droom van mij uitgekomen.
Na jaren al voor het IJslandse Honden clubblad
te hebben mogen schrijven en columns en interviews voor het muziekblad de Lucky Joe, mag ik nu schrijven elke maand een column schrijven voor het glossy landelijk tijdschrift de "Onze Hond"
En een andere hele mooie verandering is dat wij inmiddels twee van die IJslandse schatjes hebben! HKH Freyja I heeft nu een vriendin Miss Bera!!

En van mijn allereerste verhalen voor het clublad:

24-08-2013

Hondenpoepzakjes en soldaatje spelen.

Was ik vanochtend in het ziekenhuis om toch maar voor de zekerheid foto’s te laten maken van mn pas verstuikte enkel. Ondertussen mij flink verheugend op een terrasbezoekje bij n van de restaurantjes bij het Paterswoldsemeer/Groningen, om mezelf te troosten, want dat doen vrouwen… Nou alles goed met de enkel, niks gebroken , gewoon erg zeer dat wel… dus op naar ‘t terras!
Eerst de babies, Miss Bera en Freyja II even laten “poepen”. Haha, Freyja deed het netjes in de bosjes en opeens zie ik Miss Bera iets verderop voor een bankje gaan bukken, ja hoor met een bejaard verliefd stelletje erop knuffelend (Ik dacht nog even goh draait “Benidorm Bastards” hier). Hahaha je zag de parfum naar hun neusjes ging, de levenslustige verliefde genietende rimpeltjes zag je veranderen van mood…. Ik schaamde me dood… En ik had geen zakjes bij me, die zaten in de tas bij Finkers* op t terras want ja die zat er al met zn kontje al lang en breeduit te genieten in z’n eentje.

Ik beloofde het “gezellige echtpaar direct terug te komen om het hondekadootje op te ruimen en zo gezegd zo gedaan,  zakje opgehaald en opgeruimd , netjes zoals het hoort, de duifjes waren inmiddels al vertrokken (Ik denk dat stank van Miss Bera’s kunstwerkje erger was dan de geur van de varkensmest bij ons hier op t platteland hahaha!).

Toen ging ik verder wandelend richting terras, eindelijk… Tja tenminste dat dacht ik toen nog…
Ach en Miss Bera en Freyja II waren nog even heel erg wild aan het spelen, echt heel erg wild,
HEEL ERG WILD! En ook heel hard aan het rennen en OPEENS komt TURBOFreyja recht op me af geeft een keiharde kopstoot tegen mn knie aan, kontakt met CHINA maar dan 1000x erger, wat zeg ik 3000x erger! En ja hoor daar lag ik weer! Geen gevoel meer in mn knie, helemaal niet.. Dit geloof je toch niet..

Tja en toen.. weg terras.. weg goeie bui…weg genietend vooruitzicht…weer richting ziekenhuis..want ik ben uiteindelijk wel ook danseres hahaha.. Ja, ik lach er nou om, maar ik maakte me heel erg zorgen…

Nou gelukkig weer niks gebroken niks stuk, verbandje erom, kusje erop van de dokter en lekker aan de pijnstillers nu… en vooral blijven bewegen hahaha, gelukkig maar..
Dat een hartendiefje je zoiets aan kan doen…

Opeens denk ik: zou ze vroeger lessen hebben gehad van Arend Fokko Jan van de Dobbe Gelle in soldaatje spelen? Nou echt hoor, onze “Fokko-Jan” was een keurige nette Mastiff*, maar zoals sommigen van jullie misschien weten werden Mastiffs vroeger gebruikt bij de Romeinen in de oorlog. En niet om mensen te bijten maar om mensen om te gooien, dan wel van achteren.. En mijn kleine Hartendief deed het keihard van voren! Dodelijk.

*Finkers is de aardige man die mij als Koningin met mijn Royall babies overal naartoe rijdt.. Maar ook de man die stiekum bij voorbaat al van die oude houten tropische krukken in de auto had gelegd omdat hij in zijn dromen mij al had zien lopen met krukken..
* Arend Fokko Jan van de Dobbe Gelle was onze Mastiff, is 12 jaar oud geworden en heeft zeker nog twee jaar Freyja helpen opvoeden, een feest om te zien!

ps: Mijn album, van mijn alterego/zangeres Gre Parelmoer is inmiddels uit , incl. het liedje “Mijn kleine hartendief” en inclusief mooie foto’s op de hoes van beide IJslandse honden(die ook te zien zijn in verschillende clipjes van Gre op youtube)zie ook www.gre-parelmoer.nl

 

Morgen verder....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


 

 

 

 

 

 
     

 

Miniserie 2004, Gerard Gerritsen/Astrid Wevers
Vakantie in Londen, Bouwe van Norden/Astrid Wevers
Pieterburen(water)overlast 2005, Gerard Gerritsen

Verhalen over
Freya van Reykjavik II 
Onze 2e IJslandse hond, door Astrid Wevers

deel 1  deel 2   deel 3   deel 4   deel 5  deel 6

terug naar de hoofdpagina


Paleistoer    Workshops    Prijzen    Reakties    Info    Links    Pieterburen