Leuke verhalen 

Freya van Reykjavik II, onze  IJslandse hond

deel 3

Zomer 2005 

De bouw van de Boshut, met Theo en nw vrienden uit  Croatië.

 

De Baas en Vrouwtje zijn de tuin aan het opruimen,
misschien kunnen we helpen! 

 

 
Heel veel treasures! 

September 04, 2005  
Hoi Arnold en Louwke,

Annie en Gré

Deze Rolls heeft een klein weekje tot onze beschikking gestaan hahaha , geweldig hè, we zijn zo ook naar ons werk gereden, door de chauffeur uiteraard, voor een optreden bij de Zonnebloem!
Deze leuke man bleek ook nog een bekende kunstenaar uit zeeland te zijn, Theo Voorzaat, volgens mij heb ik hem wel es op tv gezien, hij schildert magisch realistisch.
Pfff tzou allang moeten maar ben nog niet op bed, zit nou chips te eten

We willen van de week langs komen, bellen mailen nog wanneer, hebben veel avonturen beleefd met de honden, geweldig!

Eentje zal ik vertellen, tjonge jonge wat een dag was dat die ene zondag een weekje terug ofzo:

Ik had de dag ervoor niet een leuk optreden gehad, in de clinch met een collega-invalster enz , savonds wel weer met Annie en Gré en ons hartstikke schor gezongen en de dag erna, na het ontbijt te hebben geserveerd voor de gasten, de honden meegenomen te wandelen, het was stralend weer en ik voelde me helemaal gelukkig, dus ik dacht we gaan een groot rondje.. zo gezegd zo gedaan..en we lopen zo es langs de camping, komen kindertjes tegen die ons herkenden van de avond ervoor en natuurlijk Freya het meest, nou leuk, zij gingen weg en wij verder...

Zo ongeveer bij de kerk, dan roep ik Freya altijd , want doe ik dat iets verder dan is ze altijd ondeugend en wil ze een tuin inlopen waar het niet mag of juist lekker wegrennen weet ik het waarheen, dus ik roep haar nog voor de kerk en ze komt mijn kant op, geweldig, ware het niet dat Fokko met z'n dikke kontje ertussen moest komen en ja hoor weg aandacht van Freya en weg gehoorzaamheid, ik zag het wel, dus ik m'n truckendoosje open en ik ga dan altijd om het hoekje zitten op zo'n stoepje bij de kerk, zo eentje die wat omhoog loopt , zodat ik dan daarna makkelijk weer omhoog kom met m'n stijve zondagse botten, en dan flink Fokko aandacht geven en ja hoor daar kwam Freya gelijk aan, alles leek goed te gaan en te komen, ware het niet dat vlak voor dat ik haar pakken kon Fokko opstaat en met een run zoeffff de kerk invliegt! ik wist niet eens dattie open stond, ik hoor nog een  man schreeuwen haast: opzoutuh! en ja hoor daar kwam Fokko weer naar buiten stuiven en ja hoor van beide geen aandacht meer voor mij, ik inmiddels naar de andere stoep op de andere hoek gvr gvr degvr en realiserende oeps dat kan niet hier  op zondag en stel de kerk zit vol met mensen.

nou het was echt niet meer leuk, en Freya liep gewoon weg, echt weg! en wat dacht je wat NAAR DE CAMPING, ik dacht eerst(ik hoor jou Louwke het nog zeggen) ze komt wel weer , ik loop gewoon de andere kant op, ik dacht echt stomme hond bekijk het maar en naar Fokko precies hetzelfde, ik kon ze wel wat, maar ja ze kwam niet en ik was inmiddels al bij het bruggetje, dus ik toch maar terug en ook naar de camping, nou ze vloog eroverheen en steeds mij sneaky aankijken, ik haar roepen even kwam ze en toen weer weg, dus ik Fokko maar es vast gezet , heel strak en kwaad en toen naar Freya toe, ze lag inmiddels onder de tafel bij een gezinnetje. zo van ik heb een nw baasje hoor , loop jij maar door, hahahaaha , ik kan er nu vreselijk om lachen, maar toen dus niet, ik was woest en mocht het natuurlijk niet laten merken, maar ik zei niks en greep gelukkig gelijk raak op haar halsband en die mensen maar zeggen wat een leuk schattig hondje, "ja hé" zei ik nog gemaakt, ondertussen Freya meegerukt en kwaad weggelopen en Fokko gepakt, wat voelde ik mij alleen met twee van die K honden, tjonge jonge, inmiddels begreep Freya er helemaal niks meer van, oehoe wat doet het vrouwtje nu, ik heb haar echt meegesleurd, zonder tegen ze te praten of streng iets te zeggen, met een stem die ze niet van me kent.

thuisgekomen, mezelf de schuld gegeven , want ja het wordt natuurlijk wel es tijd dat ze toch leert in bepaalde situaties gewoon te komen, ook als je streng roept.

acheraf denk ik dat het komt doordat ik schor was en m'n hoge stemmetje niet werkte.

wat een verhaal hè, en dan moet je weten dat een week ervoor er ook iets met Fokko was wat je niet voor mogelijk houdt, hij loopt zo slecht en zakt steeds door de poten en ook door de voorpoten, maar wij wim en ik liepen in het land, dat kan nu heerlijk, want het spul is er bijna allemaal vanaf dus nu vrije wandelingen, opeens ziet Fokko een haas en echt daar ging ie heen en we kregen hem niet terug, hij dook over en door de suikerbieten heen achter de haas aan en Freya mee,., eenmaal weer onder controle ook nog een fazant, weer hetzelfde, wat kan die hond rennen en daarna helemaal kapot natuurlijk, eigen schuld dikke bult

hihi en nu lopen we nog steeds door het land, meestal Fokko vast en Freya heeft zelf geluisterd toen er weer een haas liep en nu loop ik te roepen(en wim vind dat echt niet leuk hahaaha) alle hazen opgelet en dan loop ik hard te klappen in de hoop dat ze weggaan voordat onze doerakjes ze in het vizier hebben.

Nu ben ik alle dagen zelf eerst maar es wat aan het oefenen aan de lange lijn met volg en naast en blijf enz en dan ook met een strengere stem, zodat dat gewoon wordt en ik moet zeggen ze heeft het door en snapt het en gisteren was er weer zo'n situatietje dat ze echt moet luisteren en dat deed ze , perfekt!

ze doet zo goed haar best, geweldig en ze is ook zo oh zo lief voor Fokko en rennen met Piebe de kat, we moeten het echt op video gaan zetten.
Hoe was de clubmatch?

x as


11 september 2005

3 slapies


Nw hondenkamer, allemaal lekkere plekjes! 


Rockie Freya


14 september 2005

Freya is voor t eerst meegeweest in de autowasstraat!
Alles goed bij jullie?
Wij hebben hier twee dagen een soort winterslaap gehouden, tenminste 's ochtends, want 's middags was het al weer druk. Er waren hier gasten........

27 september 2005

Lieve Louwke en Arnold
Wat hebben we toch gemakkelijk honden
Hoeven wij er niet uit dan hoeven zij er ook niet uit
Hebben wij het druk dan hebben zij het ook heeel erg druk
Zijn wij moe dan zijn hun doodop
Net als nu vandaag, ik zit nog steeds in de ochtendjas en hun liggen languit op de bank en zijn niet voorruit te branden..
Freija heeft inmiddels al weer allemaal nieuwe dingen beleefd, in de lift, door de autowasstraat, al weer op een podium gestaan, dit keer met de geluidsman van een andere band en hij heeft kunstjes gedaan met haar voor 300 man publiek.
Ze heeft al menige keren nu in de kleedkamer gelegen , ook tussen allemaal artiesten en gedraagt zich voorbeeldig, is ook heel rustig, het valt iedereen op en als ze dan thuis is dan heeft kan ze net als ons niet gelijk slapen hahaha en heeft ze eerst hele dolle buien.

Wat ook erg grappig is als we thuis komen dan wacht Piebe (onze kat) ons altijd op en nu zodra ik Freya neerzet uit de auto dan kijkt ze om zich heen en ik zie het dan al wel, Piebe zit dan verstopt onder de bosjes en dan opeens dan springt hij boven op Freija en omgekeerd ook en vliegen ze in elkaars poten zeg maar en rollen over  elkaar heen en het si ook net dat als ze thuis thuiskomt ze alles aan Fokko wil vertellen wat ze dan beleefd heeft.

Kortom wij hebben weer een hectische rock en roll tijd achter de rug!

Wordt vervold!

 

 

Miniserie 2004, Gerard Gerritsen/Astrid Wevers
Vakantie in Londen, Bouwe van Norden/Astrid Wevers
Pieterburen(water)overlast 2005, Gerard Gerritsen

Verhalen over
Freya van Reykjavik II 
Onze 2e IJslandse hond, door Astrid Wevers

deel 1  deel 2   deel 3   deel 4   deel 5  deel 6

terug naar de hoofdpagina


Paleistoer    Workshops    Prijzen    Reakties    Info    Links    Pieterburen