Leuke verhalen 

Freya van Reykjavik II, onze  IJslandse hond

deel 2 Brieven aan Louwke Mandema en Arnold Pilon

Welke naam gaat het worden?? Frey
a, Fjola, Roar, Ro, Rockie, Hennie, Ropper?


 

30 mei 2005  Echte liefde

Lieve Louwke en Arnold,
dit geloof je toch niet, 
de eerste avond
(terwijl ik dit schrijf fluisteren wim en ik)
liggen Fokko-Jan en Roar
 tegen elkaar aan te slapen!!!!
foto is niet te best maar ik wou niet flitsen.

liefs Wim en Astrid

 

 

 31  mei 2005
vandaag heet ze Fjola hihihi 

Ze heeft weer allemaal nw dingen beleefd, 
de buurhond Liz(Canadese witte herder) ontmoet en allemaal schoolkindertjes op de fiets, klein stukje gewandeld met Fokko-Jan, maar het is Fokko nog wat te min om met haar te spelen, je ziet hem echt zo kijken van nou daar doe ik niet meer aan.

Wim vond het dweiltje in de auto zo stinken 
hahaha en zei dat hij er wel van kon overgeven zo vies, nou ik rook niks..en toen we thuis kwamen ik het dweiltje ruiken en ik rook het nog niet , totdat we pas veel later bij het plastic tasje roken, tjonge dat is n van de kauwdingen, die ruikt zo...

Ze heeft vannacht op een groot kussen naast ons bed geslapen en ik was al heel vroeg wakker/alert om gelijk op te staan als zij wakker zou worden om dan met haar naar buiten te gaan en ja hoor ik werd wakker toen ze net weer ging liggen , dus een beetje te laat....tegen haar gekeft en haar toch buiten gezet en Fokko er ook gelijk uit, toen weer naar binnen maar ja ze was natuurlijk klaar wakker, dus met z'n allen weer naar buiten/gewandeld/gespeeld en toen heeft Wim het overgenomen en heeft ze later op de ochtend nog op bed gelegen met mij en Piebe(onze kat)...

Tjonge ik kan je niet zeggen hoe leuk wij het wel niet vinden,
wat een prachtig/geweldig lief hondje!

Nou dat was wel genoeg geslijm voor vandaag.

liefs as

4 juni/5 juni mail snachts:
Vandaag heet ze Rockie! hahahha ik vertel morgen wel waarom!
ga nu helemaal kapot naar bed en Rockie is nog lang niet moe!

liefs as


5 juni
Lieve Louwke en Arnold,
Nou ist alweer laat, dus schrijf ik niet Die hele lange brief die ik van plan was te schrijven , maar inmiddels heb ik wel het gevoel dat ik wel een driedelig boek ervan kan schrijven.. We beleven zoveel en zo intens alles met onze pup! Ze is een schatje, intelligent, dapper, vrij, boefig, een slijmjurk naar Fokko, voorzichtig met Piebe onze poes, helemaal wild als ze kinderstemmetjes hoort, enz enz
Waarom we haar gisteren Rockie noemden:
een ander heeft een babyoppas, zo hebben wij een pupoppas, een lieve jonge meid, stapelgek met de pup en vrijdag paste ze eerst gewoon hier thuis op terwijl wij moesten optreden hier in het dorp, het werd heel laat en alles ging heel goed.

De volgende dag gisteren dus, hadden we een rock en roll dag en ging Yvonne, onze pupoppas, mee en zo ook de pup, 's middags voor zeker 1000 man publiek opgetreden in Drachten, Ro(ckie) werd er niet warm of koud van en ze had het heel erg naar haar zin(hahahah in gedachten Louwke zag ik jou al lopen op een tentoonstelling met de mooiste IJslandse hond , tja alleen je moest haar steeds roepen Rockie! hahaha) tussen de bedrijven en knuffels/kusjes door sliep ze steeds op een groot tijgerkussen in de Volvo, die we naast het podium hadden geparkeerd met de geluidsapparatuur erin.

En savonds naar Zeijen, voor 300 man opgetreden, eerst moest ze voor de soundcheck van een andere band kennismaken met de drums, het deerde haar niet, ze bleef net zo vrolijk en ook buiten was kermis, ook dat ging goed..ok toen slapen /eten/drinken in de kleedkamer vlak naast het podium en om kwart over 8 moest ik op met de Heidedoosjes.. tijdens  de eerste stilte na het applaus hoorde ik (en de zaal ook) een kefje en toen zei ik h m'n baby blaft! Och zegt Heukie : "Heb jij een blaffende baby?" het publiek lag dubbel! Waarschijnlijk reageerde ze op mijn stem, die natuurlijk luid door de microfoons klonk...

Nou en toen vannacht, wij laat thuis en ze had natuurlijk de hele weg geslapen en was hier thuis klaarwakker en ik flauw want wij moesten om 7.15 weer op om ontbijtjes te lopen hier, ze had Fokko van z'n kleedje gepest hihihi en die stond zowat bij ons voort bed en toen hoorde ik de pup in gedachten al in ademnood en zag Fokko op haar liggen ook in gedachten natuurlijk, ik werd er zenuwachtig van en ik haar geroepen en op bed getild, ik dacht dan word ze rustig en kunnen we allemaal een paar uurtjes plat...nou nou dat had je moeten zien, ze ging helemaal bij toerbeurt boven over onze kussens heen liggen languit boven ons hoofd, en Wim vertelde dat hij vanochtend dacht wat lief Astrid aait me over m'n hoofd en toen had ie z'n ogen open gedaan en keek recht in het bekje van onze "Rockie" hahaha....

Wat ik echt zo frappant vind is dat Fokko geen jaloezie vertoont, Wim zei vandaag ja maar hij heeft nog niet door dat het blijvend is , hij is zo lief voor haar, echt geweldig, maar wij doen er ook wel veel aan , we geven Fokko heel veel aandacht,
in het begin meer als aan de pup..we betrekken hem er heel erg bij..

Vandaag heette ze trouwens Roppie, want dat kan ze ook goed, ze heeft alle vloerkleedjes al gehad, we mogen wel een stuk of wat van die flosjes kopen dan hoeven we niet steeds te zoeken als we haar willen corrigeren.

ze weet ook al heel goed dat ze niet in het grote huis mag, net als Fokko Jan, maar ze maakt er vaak een heel ondeugend spelletje van, en dan is ze helemaal vrolijk als je dan weer braaf zegt en doet het daarna lekker weer opnieuw..

nou toch nog een langer briefje dan ik dacht..

Zijn jullie het andere reutje al kwijt?

liefs Astrid6 juni 2005
Ik ga er maar een soort tijdelijk verslagje van maken(voor hoe lang dat weet ik niet hoor hahaha) ...ben ook met een plakboek bezig, kunnen de verslagjes mooi bij en de foto's en alle andere dingen die we van jullie mee kregen.
Ons wekelijkse "uitetentje" was in de war gestuurd doordat we gisteren opeens een kort optreden moesten verzorgen hier in Pieterburen, de hond ging mee, en Wim heeft met haar geoefend alleen te blijven in de auto op haar tijgerkussen. dat ging vrij goed, uiteindelijk ging ze rustig liggen op de bestuurdersstoel.
Vannacht om half 7 zat ik slaperig in de achtertuin, (bleek dat Wim dat om vijf uur ook had gedaan/had ik niks van gemerkt), voor het eerst ging Fokko rondjes rennen met de pup en toen hij te moe werd ging hij op z'n rug en ging zo verder rondjes draaien, prachtig om dat te zien en ook te zien hoe het elke dag erger wordt, want "Ro?" wordt met de dag driester, vanavond renden ze met z'n drietjes rondjes achter elkaar aan, de poes Piebe deed ook mee.
Uit eten dus, dat deden we vanavond, ik had voor de zekerheid even gebeld of de hond mee mocht(alleen thuis vind ik nog veel te vroeg) en dat was goed, eerst weer wat onwennig, maar eindelijk Wim overgehaald  toch dat kussen onder onze tafel te leggen en ja hoor, ze ging rustig liggen en zo heeft ze dat de hele tijd volgehouden en hebben wij heerlijk kunnen genieten van haar en van ons eten.. We hebben deze week weer redelijk vrij, dus kunnen er helemaal voor de honden zijn..

 

Nu zijn ze allemaal aan het rusten.
liefs Astrid

 

Wordt vervolgd!

 

 

 

 

Miniserie 2004, Gerard Gerritsen/Astrid Wevers
Vakantie in Londen, Bouwe van Norden/Astrid Wevers
Pieterburen(water)overlast 2005, Gerard Gerritsen

Verhalen over
Freya van Reykjavik II 
Onze 2e IJslandse hond, door Astrid Wevers

deel 1  deel 2   deel 3   deel 4   deel 5  deel 6

terug naar de hoofdpagina


Paleistoer    Workshops    Prijzen    Reakties    Info    Links    Pieterburen