Leuke verhalen 

 

Freya van Reykjavik II, onze 2e IJslandse hond, deel 1

Het verhaal ook over Prins Piebe, onze "jeweetwelkater"
en over Arend-Fokko-Jan van de Dobbe Gelle, onze mastiff.


30 maart 2005 werd ze geboren!  Eindelijk was het dan zover, Fokko-Jan en wij natuurlijk ook kregen een nieuw vriendinnetje.
En wat voor eentje, geen moment hebben we er spijt van gehad dat we toch uiteindelijk kozen voor een pupje..

Zoals sommige van jullie lezers wel weten kwam onze eerste Freya uit het asiel in Zuidwolde en was 6 jaar oud toen ze bij ons kwam wonen, nadat haar bazinnetje helaas was overleden. Eerst even wat over Freya van Reykjavik I. We kregen kontakt met de familie en zo leerden we ons nieuwe hondje een beetje beter kennen.

 Freya I was een heerlijke intelligente,  gezellige, knuffelhond en werd 14 jaar bij ons.  Ze overleed zo rond de kerstdagen. 
Lees hier meer over haar. 
Fokko-Jan kreeg van onze buurvrouw Lies(homeopathisch dierenarts) een middel tegen de heimwee naar Freya, wat goed hielp en op aanraden van onze andere dierenarts Prins uit  Winsum hebben we regelmatig andere honden op bezoek gehad om te helpen het leed wat te verzachten en dat werkte goed, gelukkig. Inmiddels hadden we namelijk wel al besloten dat als er een andere hond zou komen dat een IJslandse moest zijn, want een leuker ras kan ik me echt niet meer bedenken. Eerst werd er gezocht naar een ouder hondje. Al gauw kwamen we in contact met Louwke en Arnold Pilon uit Paterswolde, zie hier voor hun mooie website. Als eerste kregen we Tyra te logeren, 6 weken bleef ze bij ons en kwam helemaal uit het zuiden van Nederland, haar bazin nam huilend afscheid en daarom spraken we af , bij spijt mocht Tyra terug. Tyra kon slecht alleen zijn, dat wisten we en we gingen er mee aan de slag om haar vertrouwder te maken met het alleen zijn, we namen het gehuil ook op op een cassettebandje en vertelden haar bazin erover. Ze huilde niet constant, maar wel hartverscheurend en Fokko-Jan deed lekker mee!  Het werd wat beter na mate de tijd verstreek. Maar na twee weken belde de eigenaresse op dat ze niet meer wist wat ze met haar tijd aan moest, niet meer hoefde te stofzuigen en ook niet meer wist met wie ze moest wandelen in het bos en in goed overleg besloten we dat Tyra naar het zuiden terug ging. Ze bleef uiteindelijk wat langer, want ja limburg ligt niet naast de deur en Pieterburen ook niet... En wat dacht je wat, eenmaal terug kon Tyra prima alleen zijn en huilde Fokko-Jan als een kleine baby. Dus nog harder zoeken naar een nieuwe vriendin!
Tja en die waren ver te zoeken, inmiddels stonden we al wel op de wachtlijst voor een pup.

30 maart 2005 was het dan zover, Freya II
werd geboren! 

En na 8 weken mocht ze al bij ons komen wonen.

 

Arend-Fokko-Jan van de Dobbe Gelle en Freya Roar fra Fridarstadir  fra Reykjavik II
 

deel 2, brieven aan Louwke Mandema en Arnold Pilon

 Miniserie 2004, Gerard Gerritsen/Astrid Wevers
Vakantie in Londen, Bouwe van Norden/Astrid Wevers
Pieterburen(water)overlast 2005, Gerard Gerritsen

Verhalen over
Freya van Reykjavik II 
Onze 2e IJslandse hond, door Astrid Wevers

deel 1  deel 2   deel 3   deel 4   deel 5  deel 6

terug naar de hoofdpagina